Det var inte så jättelänge sedan jag gjorde blomkålssoppa, men nu var det dags för en annan variant.
Bara soppan i sig smakade ingenting, men med rätt tillbehör så blev det jättebra!
Blomkålssoppa med extragoda brödkrutonger
300 g potatis
1 blomkålshuvud
1 purjolök
1 l vatten
2 msk lantbuljong
1-2 dl turkisk yoghurt
salt o peppar
krutonger
4-5 skivor lantbröd, fullkornsbröd, surdegsbröd, franska eller annat gott bröd
1 vitlöksklyfta, pressad
3 msk solrosfrön
olivolja
1 dl parmesanost, riven
Skala potatisen och skär i små bitar. Dela blomkålen i bitar och strimla purjon. lå över vattnet och buljongen. Koka upp och koka i ca 15 minuter under lock.
Mixa soppan med yoghurten och smaka av med salt o peppar.
Skär brödet i tärningar. Stek brödet med vitlöken och solroskärnorna i oljan. Blanda med osten när det svalnat.
Toppa soppan med krutongblandningen.
Gott och billigt, men hoppa inte över krutongerna!
Om man är en sådan som gillar bacon så passar det säkert ypperligt med baconströssel till.
Inspirationen till detta fick jag från nyaste AoM.
Må så gott!
/Åsa
Blomkålssoppa, eller molnsoppa som vi kallar den, är så gott. Lent och fint för lilla magen:)
SvaraRaderaMåste göra blomkålssoppa någon dag! Tack för tipset :)
SvaraRaderaLåter ju alldeles ljuvligt! Har bokmärkt och ska prova snarast!
SvaraRaderaYoghurt i blomkålssoppa - spännande!
SvaraRaderaTror fröken Dill och smaskar i sig ett helt gäng krutonger