Följ min blogg med bloglovin

onsdag 11 januari 2012

Krämig blomkålssoppa

Det var inte så jättelänge sedan jag gjorde blomkålssoppa, men nu var det dags för en annan variant.

Bara soppan i sig smakade ingenting, men med rätt tillbehör så blev det jättebra!


Blomkålssoppa med extragoda brödkrutonger

300 g potatis
1 blomkålshuvud
1 purjolök
1 l vatten
2 msk lantbuljong
1-2 dl turkisk yoghurt
salt o peppar

krutonger
 4-5 skivor lantbröd, fullkornsbröd, surdegsbröd, franska eller annat gott bröd
1 vitlöksklyfta, pressad
3 msk solrosfrön
olivolja
1 dl parmesanost, riven

Skala potatisen och skär i små bitar. Dela blomkålen i bitar och strimla purjon. lå över vattnet och buljongen. Koka upp och koka i ca 15 minuter under lock.

Mixa soppan med yoghurten och smaka av med salt o peppar.

Skär brödet i tärningar. Stek brödet med vitlöken och solroskärnorna i oljan. Blanda med osten när det svalnat.

Toppa soppan med krutongblandningen.



Gott och billigt, men hoppa inte över krutongerna!

Om man är en sådan som gillar bacon så passar det säkert ypperligt med baconströssel till.

Inspirationen till detta fick jag från nyaste AoM.


Må så gott!

/Åsa


4 kommentarer:

  1. Blomkålssoppa, eller molnsoppa som vi kallar den, är så gott. Lent och fint för lilla magen:)

    SvaraRadera
  2. Måste göra blomkålssoppa någon dag! Tack för tipset :)

    SvaraRadera
  3. Låter ju alldeles ljuvligt! Har bokmärkt och ska prova snarast!

    SvaraRadera
  4. Yoghurt i blomkålssoppa - spännande!
    Tror fröken Dill och smaskar i sig ett helt gäng krutonger

    SvaraRadera