Det är väldigt sällan vi äter glass till efterrätt, men det kan ju ändå vara gott så på Valborgsmässoafton gjorde vi en blåbärsglass!
Blåbärsglass
4 äggulor
1 dl strösocker
100-150 g blåbärssylt
200-250 g frysta blåbär
4 dl grädde, vispad
Vispa äggulor och socker pösigt. Blanda i blåbären och sylten och vänd sist i den vispade grädden.
Häll smeten i en brödform och ställ i frysen i minst 5 timmar. Jag klädde formen med plastfolie och det gick lätt och smidigt att få ur glassen ur formen sedan.
Enligt mig själv så blev blåbärsglassen superduperjättegod!
/Åsa
Så gott med de hela bären i, syrligt och fräscht.
SvaraRadera:-)
SvaraRaderaJag som matgäst kan intyga att det var en jättegod glass. fint upplagd med några små vita maränger på den på glassen/ husets Mormor
SvaraRaderaDet låter verkligen gott! Heja att det (snart?;-)) är glasstider igen!!
SvaraRaderatrevlig helg!