Följ min blogg med bloglovin

onsdag 2 maj 2012

Blåbärsglass


Det är väldigt sällan vi äter glass till efterrätt, men det kan ju ändå vara gott så på Valborgsmässoafton gjorde vi en blåbärsglass!

Receptet hittade jag hos Remsan.


Blåbärsglass

4 äggulor
1 dl strösocker
100-150 g blåbärssylt
200-250 g frysta blåbär
4 dl grädde, vispad

Vispa äggulor och socker pösigt. Blanda i blåbären och sylten och vänd sist i den vispade grädden.
Häll smeten i en brödform och ställ i frysen i minst 5 timmar. Jag klädde formen med plastfolie och det gick lätt och smidigt att få ur glassen ur formen sedan.

Enligt mig själv så blev blåbärsglassen superduperjättegod!

/Åsa

4 kommentarer:

  1. Så gott med de hela bären i, syrligt och fräscht.

    SvaraRadera
  2. Jag som matgäst kan intyga att det var en jättegod glass. fint upplagd med några små vita maränger på den på glassen/ husets Mormor

    SvaraRadera
  3. Det låter verkligen gott! Heja att det (snart?;-)) är glasstider igen!!

    trevlig helg!

    SvaraRadera