Följ min blogg med bloglovin

måndag 23 april 2012

Philadelphiabullar

Förra veckan presenterades ju godaste bullarna ever, men det är ju inte alltid man har vägarna förbi Fårö direkt utan kan behöva baka sina egna.

Här kommer ett recept på långpannebullar som är goda och väldigt enkla att göra!




Philadelphiabullar i långpanna

5 dl mjölk
150 g rumsvarmt smör
1 pkt jäst (50 gram)
1 dl strösocker
salt
10-12 dl vetemjöl

Fyllning :
150 g rumsvart smör
200 g philadelphiaost
3 dl florsocker
2 msk vaniljsocker

Blanda och arbeta degen smidig. Häll ner degen på långpanna med papper. Tryck ut den, degen är lite kladdig men så ska den vara.
Täck med en bakduk och låt jäsa 30 minuter.

Rör under tiden ihop fyllningen.

Gör sedan små hål jämnt fördelat över degen. Fyll varje hål med fyllningen. Pensla ytan med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Grädda i 200°  15-20 min, eller tills den fått fin färg. Skär upp i rutor.

/Åsa

4 kommentarer:

  1. Det här var ett bullrecept för mig! Jag lyckas aldrig med vanliga bullar. Dessa låter betydligt smidigare. Och goda!

    SvaraRadera
  2. Visst är de goda!..gillar verkligen långpanne historier.Jag brukar göra dessa även till jul med saffran och russin blir hur goda som helst!!

    SvaraRadera
  3. Chokladtossig? titta gärna in i min chokladvärld! :)

    SvaraRadera
  4. Visst är de goda och snabbt går det att göra dem

    SvaraRadera