Följ min blogg med bloglovin

lördag 5 maj 2012

Vårkänslorna snöade in.

I början av den här veckan hade vi otroligt bra väder, tisdagen var vi mest ute hela dagen och vi kände att nu är verkligen sommmaren på gång.

I och med att tankar om sommaren börjar snurra runt i huvudet, kommer även tankar på sommarmat, när vi då kom på att vi skulle äta tonfisksallad senare i veckan kändes det som en väldigt bra idé!

Igår när salladsdagen kommit, yrde samtidigt snön igen utanför huset, vårkänslorna försvann igen och tankarna på sallad kändes genast inte lika genomtänkta...

Men skam den som ger sig, hade vi bestämt oss för sallad, skulle vi äta sallad.

Liknande sallad gjorde vi många gånger under förra sommaren, vi tycker den är enkel att göra och smakar fräsht av lime och parmesan.


Tonfisksallad med lime och parmesan

1 burk tonfisk i olja
isbergssallad
pärltomater
gurka
coctailkapris
majs
avocado
rödlök
parmesan
lime
olivolja
brödkrutonger

Så här gjorde vi:

Strimla salladen, dela tomater och skär gurkan i bitar, fördela ut grönsakerna, och de övriga ingridienserna på en tallrik, riv parmesanost grovt över salladen, ringla över olivolja, pressa över saften av en lime salta och peppra.

Rosta gärna lite solrosfrön och strö över salladen innan den serveras!

Nu hoppas vi att vädret snart blir bättre igen!

/Mattias

1 kommentar:

  1. Vill inte våren eller sommaren komma för att stanna så är det väl utmärkt att locka med somrig mat!

    SvaraRadera