Nu när sommaren äntligen börjar komma, kommer även de mer somriga maträtterna fram.
Fisk i folie är nog en av de enklaste rätterna att laga, självaste tillagningen tar i och för sig lite tid, men under den tiden hinner du ju göra så mycket annat!
Rätten är ju en "alltietträtt" så när potatisen är mjuk är det bara att servera!
Lax i folie.
400 gr laxfilé
800 gr Nypotatis
250 gr Coctailtomater
1 Gul Lök
Mycket Dill
En skvätt Olja
50-100 gr Smör
Salt och Peppar
Så här gör vi:
Halvtina laxen så pass att den går att skära i kuber (vill du göra portionspaket delar du laxen i lämpliga protionsbitar) Tvätta potatisen noga och dela den i cm-tjocka skivor. Lägg ut en rejäl bit folie på bänken, ringla på lite olja, lägg potatisen på folien salta och peppra. Lägg sedan på löken som du skurit i klyftor, laxen och de hela tomaterna, salta och peppra lite mer, lägg sedan över rejält med färsk dill och längst upp en rejäl smörklick.
Förslut folien runt laxen och potatisen, försök att få det så tätt som möjligt!
In i ugnen i lite drygt 1 timme i 200 grader, öppna paketet och känn om potatisen är mjuk, mjuk potatis = klart att äta
Hoppas ni har en härlig försommarkväll!
/Mattias
Det verkligen perfekt att kocka en sådan här allt i ett rätt, så goda smaker blir det också!
SvaraRaderaJag älskar foliepaket på grillen, ja i ugnen också för den delen. Det är perfekt att ta med sig maten i små paket när man sticker ut i naturen och ska grilla. Går att fylla med så mycket gott.
SvaraRaderaDet här är en av mina stora sommarfavoriter också! Förstår inte varför man lagar så lite mat i foliepaket, det är ju genialt!
SvaraRadera