Följ min blogg med bloglovin

lördag 12 maj 2012

Lax med mangosalsa

Efter en jobbig arbetsvecka blev det så äntligen fredagkväll!

Vi kände för något gott, men var för trötta för att göra något extra festligt fredagsgott så vi tog fram en bit av en laxsida ur frysen. Den stekte vi bara på och serverade med ris. Det lilla extra fick en mangosalsa med koriander stå för.

Det blev jättegott!



Lax med mangosalsa

½ gurka
1 rödlök
2 mango
1½ röd chili
en rejäl näve koriander
2 msk balsamvinäger
1-2 msk olivolja
salt och peppar

lax i bitar
salt och peppar

Dela gurkan och gröp ur kärnorna, hacka i smår tärningar. Skala och hacka löken och mangon i små bitar. Finhacka chilin (utan kärnor). Hacka koriandern grovt. 
Lägg i en skål och häll över balsamvinäger blandad med olivolja och salt & peppar.

Stek laxen i olivolja och krydda med svartpeppar och salt.

Servera ris till.


Idag är det lördag och vi har grillat älgbiff som vi åt tillsammans med potatis och Mattias supergodaste rödvinssås!

Må så gott!

/Åsa

1 kommentar: