Följ min blogg med bloglovin

måndag 5 november 2012

Isterband och rotfruktspytt

 
 
Måndag betyder vardagsmat som både ska gå snabbt att tillaga, vara god och helst innehålla några nyttigheter.
 
 
Den här rätten blev jag inspirerad av från någon sån här matkasse. Även om man inte köper dessa själv kan man få finfina tips!
 
Insterband är inte riktigt min grej, men pytten till var fräsch med äpple och senapskrämen blev pricken över i.
 




Isterband med rotfruktspytt och senapskräm

½ kg potatis
 3-4  morötter
2 palsternackor
2 äpplen
olivolja
smör
 hackad persilja
salt o peppar

2 fp isterband

1 dl gräddfil
1 msk senap
peppar

Skala potatis, morötter och palsternackor och skär i små tärningar. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Tillsätt lite smör. Fräs rotfrukterna under omrörning tills de är mjuka, 10-15 minuter. Tillsätt tärnade äpplen, hackad persilja och smaka av med salt och peppar.

Dela varje isterband på mitten. Stek isterbanden i smör ca 2 minuter på varje sida.

Blanda gräddfil med senap och rör om. Smaka av med svartpeppar.

Ikväll blir det tv soffan med en mjukstut och en kopp rykande te framför Lykke som äntligen är tillbaka i rutan igen!


Trevlig kväll!
/Åsa




1 kommentar:

  1. Va?! Hur kan man inte gilla isterband ;-) Fast jag tycker de smakar väldigt olika beroende på sort. Rotfruktspytt till låter mycket gott.

    SvaraRadera