Följ min blogg med bloglovin

torsdag 1 november 2012

Med kniven i högsta hugg

Ja, det kan man väl säga att Mattias har idag.
 
Det är nämligen dags att ta hand om ca 40 kg älgkött.
 
 
Själv gillar jag inte alls att hålla på med köttet så han gör nästan allt själv, faktiskt från jakten till tillagning. Jag bistår med lite packning, märkning och ibland glada tillrop. :)
 
Mycket jobb en sen torsdagskväll, men så himla skönt att ha frysen fullproppad med älgkött! Kött från djur som man dessutom vet har haft ett bra liv innan det hamnade på våran köksbänk.
 
Må så gott!
 
/Åsa
 
 


5 kommentarer:

  1. Viltkött är guld värt! Idag hämtade jag ett par stekar och ett par paket malet älgkött. Pappa hade skjutit men tyckte att de hade så det räckte i frysen just nu. Vi har annars inte jättegott om älg här nere men däremot mycket vildsvin. Gott det också.

    Kram

    SvaraRadera
  2. Vilken fröjd att få fylla frysen med så gott kött. Får vår del blir det en leverans vilt på onsdag, då lär det bli proppat i frysen...

    Ha en skön helg!

    SvaraRadera
  3. En riktigt god älggryta var många år sen jag åt annars är vi inte så mycket för just vilt!!!

    SvaraRadera