Idag har vi firat dubbelt upp, farsdag och Mattias födelsedag sammanfaller i år.
Detta till trots, så blev det ett väldigt enkelt firande. Några presenter och skönsång på sängen i morse och tårtfika på eftermiddagen.
Tårtan fylldes med hallonmousse och dumlefluff. Det låter barnsligt, men det blev en lyckad kombo då det inte var något sött i övrigt på tårtan.
Dumlefluff hade jag inte tidigare gjort, men det var ju plättlätt och, som sagt, barnsligt gott!
Dumlefluff
3 dl grädde
20-22 dumlekolor
Dela dumlekolorna i halvor.Värm vispgrädden i en kastrull, ej kokas.
Häll i dumlekolorna och rör om tills dom smält.
Häll upp på burk med lock och låt den stå kallt, gärna över natten.
När dumlegrädden är helt kall vispas den upp till ett fluff!
Häll i dumlekolorna och rör om tills dom smält.
Häll upp på burk med lock och låt den stå kallt, gärna över natten.
När dumlegrädden är helt kall vispas den upp till ett fluff!
Det blev för mycket fluff till ett lager i tårtan, men det hade nog blivit för snålt med halva satsen också. Å andra sidan var vispskålen ändå tom innan tårtan var klar. :)
Man överdriver ju inte om man säger att tårtan inte överdekorerades, lite gräddspritsar och färska björnbär bara.
Som synes på vår tårtstökiga bänk så använde vi köpebottnar och det funkar hur bra som helst. :)
Grattis Mattias!
Må så gott!
/Åsa
Dumlefluff är ju förbaskat gott så förstår att bunken var tom....:)
SvaraRadera