Fredag och solen skiner!
Får man bjuda på en glasstrut med smarrig rabarberglass?
Får man bjuda på en glasstrut med smarrig rabarberglass?
Rabarberglass
500 g rabarber
1½ dl socker
½-1 dl vatten
3äggulor
3 msk florsocker
3 dl grädde
1 msk vaniljsocker
125 g mascarpone
Skär rabarber i mindre bitar. Låt sjuda tillsammans med socker och vatten tills rabarbern har smält. Ställ åt sidan och låt svalna.
Vispa grädden hårt. Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker poröst. Vänd ner grädden i äggblandningen. Rör ner mascarponen tills det har blivit en jämn smet.
Varva glassblandningen med rabarbern i en form. Ställ in i frysen i 6 timmar. Ta ut en stund innan servering.
OBS! Rabarbermoset blir mer än vad som behövs. Vi piggade upp morgonfilen med resterna, men vill man inte det kan man dra ner till ca 300 g rabarber.
Trevlig fredag allesammans!
Vilken god glass med rabarber och mascarpone!!!
SvaraRaderaKram