Följ min blogg med bloglovin

lördag 19 oktober 2013

Kolapäron


Enkelt och gott är en ganska vanligt förekommande ordkombination här på bloggen och nu är det dags igen.
 
Har du bara päron och en klicka glass hemma och blir efterrättssugen så är det här en perfekt efterrätt att sno ihop lite snabbt! Smaksätt med vanilj eller något annat som du tycker är gott.
 
Jag hittade receptet här!
 
 
Kolapäron
 
 
4 fasta päron
1/2 vaniljstång
2 msk smör
1 dl socker
1 dl vispgrädde
 
Skala päronen och dela dem i klyftor. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
 
Smält smör i en panna och lägg i päron, vaniljstång och vaniljfrön. Strö över sockret. Låt päronen få lite fin färg och sänk sedan värmen. Sjud under lock på svag värme tills päronen är nästan mjuka.
Häll på grädden vid sidan av päronen och låt koka 5-10 min utan lock.
 
Servera päronen ljumma med god vaniljglass.
 
 
 
Mattias är och styckar älgkött och jag och barnen har varit till stan och köpt mössa och lite annat. Vi fikade med Eva och Matilda, men det var ingen wow-upplevelse direkt. Ljummet te, möglig sallad (ja, det är sant) och skitiga muggar på ett av stans populäraste bageri/café. Ingen av oss hade varit där på lååång tid och nu kommer det definitivt att dröja.
Vi är ju stammisar på "pannkaksstället" (Törners) och kommer nog att så förbli.
 
Vilket är ditt favoritfik i Östersund?
 
Ha en fortsatt fin lördag!
 
/Åsa

2 kommentarer:

  1. Det lät verkligen enkelt och gott detta!!
    Nä fy vad äckligt med möglig sallad, ljummet te och skitiga muggar. Hoppas ni klagade!!

    SvaraRadera
  2. Men vad gott!! Måste testa. :)

    Jag faktiskt nästan aldrig inne och fikar i stan... Tehuset var min favorit men nu när inte det finns så blir det nog mest Törners.

    SvaraRadera