Pastan jag gjorde förra veckan är en vegetarisk rätt som får god smak av basilikakrämen och de spänstiga grönsakerna känns fräscha. Gott med de rostade solrosfröna till!
Pasta med grönsaker och basilikakräm
50 g solrosfrön, torrostade
250 g broccoli, tinad
2-3 morötter
1 zucchini
1 kruka basilika
75 g ost, riven
1 dl olivolja
1 vitlöksklyfta
pasta (4 pers)
125 mozzarella
3 tomater
Mixa ost, basilika, olja och vitlök. Smaka av med salt och peppar.
Hyvla morötter och zucchini med osthyvel.
Koka pasta, låt broccoli, zucchini och morötter koka med sista 3 minuterna.
Dela mozzarellan i mindre bitar. Grovhacka tomaterna.
Häll av pastavattnet och blanda pasta och grönsaker med basilikakrämen. Blande ner mozzarella och tomater. Strö över solrosfröna.
Må så gott!
Må så gott!
/Åsa
Det här gillas :-)
SvaraRaderaSer riktigt frestade gott ut!!... Nötter o frön i maten har blivit vardagsmat här under några veckor!... men det är tusan gött.
SvaraRadera