Följ min blogg med bloglovin

onsdag 13 november 2013

Köttfärslimpa med kantarellsås

Köttfärs är nog det kött vi äter mest av, speciellt nu när frysen är fylld av nytt älgkött!

Köttfärslimpa är ju väldigt enkelt att få till istället för att stå och trilla köttbullar :) 


Så här gör vi:

600 g älgfärs
1½ dl havregryn
1 dl vatten
250 g creme cheese
bacon
köttfond
rökessens
1 kg potatis
lök
3 dl grädde
kantareller

Blanda havregrynen med vattnet och låt dem svälla riktigt, blanda i köttfärsen, tillsätt 1 msk fond och 1 tsk rökessens, salta och peppra.

Forma färsen som en limpa i en ugnssäker form, gör en skåra med fingret i limpans längdriktning och fyll skåran med creme cheese, nyp sedan ihop skåran och klä limpan noga med bacon.

Skala och klyfta potatisen och lägg den runt köttfärslimpan, du kan även ta med lökklyftor och morötter om så önskas.

Tillaga i ugnen ca 40 min på 220°.

Kantarellsås:

Stek kantarellerna i smör, häll över grädden och 0,5 msk köttfond, låt småputtra ett tag, smaka av med salt och peppar.

Smaklig måltid!

/M

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar