Följ min blogg med bloglovin

torsdag 2 december 2010

Fisksoppa med saffran

Idag blir det fisksoppa, det är otroligt gott tycker jag!

Så här gör jag min fisksoppa!



500 gr Laxfilé
6 st frysta Grönmusslor
200 gr tigerräkor
1 gr Saffran
2 st Gul lök
4 klyftor Vitlök
2 msk Rapsolja
1 st Morot
7 st Potatisar
2 stjälkar selleri
500 gr små Tomater
2 msk Tomatpuré
2 dl Vitt vin
3 dl Grädde
2 st Fiskbuljongtärning
Timjan
Cayeenpeppar
Salt
Peppar
1 L Vatten

Hacka löken och skiva vitlöken, bryn löken sakta i en stor gryta/kastrull i oljan, efter ca 5 min tillsätter du saffran, 2 tsk timjan och 1 krm cayennepeppar. Fräs några minuter till. Skala moroten och potatisen och skär i skivor låt rotskerna fräsa med löken. Skiva sellerin och lägg i den i grytan, bryn någon minut.

Häll sedan på vinet och vattnet, koka upp, tillsätt sedan buljongen och låt det koka i ca 15 minuter. lägg i tomaterna och smaka av med lite salt och peppar. skär fisken i kuber och tillsätt fisken, musslorna och räkorna i soppan, häll på grädden och låt det puttra i 5 minuter.

Smaka av med salt och peppar!

Servera med vitlöksbröd!


2 kommentarer:

  1. Åh, fy så gott det ser ut, vi äter gärna fisksoppa här hemma!

    ha en bra vecka!

    SvaraRadera