Julförberedelserna är i full gång!
Men äta bör man...
Förra året såg vi ett julprogram med Pernilla Wahlgren, där lagade hon bland annat denna rätt.
Den är ganska enkel att göra, speciellt julmustsåsen!!
Ingefärakyckling med rostade rotsaker och julmustsås!
Sså här gjorde vi:
4 st kycklingfiléer
cm färsk ingefära, tunt skivad
kruka rosmarin, grovt hackad
1 msk olivolja
0.5 tsk salt
tsk svartpeppar
st palsternackor, skalade, delade i bitar
2 st morötter, skalade delade i bitar
4 st potatisar, delade i bitar
2 st rödlökar, klyftade
1 kruka timjan
1 kruka rosmarin
0.5 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar
dl crème fraiche
4 dl julmust
st hönsbuljongtärningar
tsk färsk ingefära, riven
tsk färsk rosmarin, hackad
2 msk äkta kinesisk soja
Sätt ugnen på 200 grader. Snitta upp kycklingfiléerna på längden, vik upp den övre delen och lägg i skivad ingefära och grovt hackad rosmarin. Salta och peppra. Vik tillbaka övre delen och ringla olivoljan över. Lägg ner kycklingfiléerna i mitten på en stor ugnsfast form.
Lägg alla rotfrukter samt löken i en stor skål. Häll över olivolja, färska örter, salt och peppar. Blanda runt så att oljan täcker alla grönsaker. Lägg grönsakerna runt kycklingen i formen. Ställ in formen i ugnen i 30-40 minuter eller till kycklingen är genomstekt och rotfrukterna mjuka.
Blanda crème fraiche, julmust, buljongtärningar, ingefära, rosmarin och soja i en kastrull. Låt såsen puttra i 5-10 minuter.
Receptet hittar Du här
En otroligt god rätt som jag tycker Ni ska testa!
/Mattias
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar