"Folk vallfärdar till caféet för dessa kakor. Det finns ingen hemlighet och inga knep bakom receptet. De är helt enkelt grymt goda."
Detta står att läsa i bakboken Två systrars söta av systrarna Eisenman om receptet med Havrekakor med valnötter och russin.
Boken står tjusig på hyllan, men används inte särskilt flitigt. Detta kunde vi ju dock inte motstå att göra, inte med den beskrivningen.
Vi följde inte receptet riktigt, men nästan.
Om de blev goda? Ja, jättegoda!
Detta står att läsa i bakboken Två systrars söta av systrarna Eisenman om receptet med Havrekakor med valnötter och russin.
Boken står tjusig på hyllan, men används inte särskilt flitigt. Detta kunde vi ju dock inte motstå att göra, inte med den beskrivningen.
Vi följde inte receptet riktigt, men nästan.
Om de blev goda? Ja, jättegoda!
Havrekakor med mandel och russin
175° ca 12 min
200 g smör
1 dl socker
2½ dl farinsocker
1 ägg
2 msk vatten
2 dl vetemjöl
1 tsk kanel
1 tsk vanil
salt
½ tsk bakpulver
7 dl havregryn
2 dl russin
2 dl grovhackad mandel
Klicka ut degen på en plåt och grädda i ca 12 min.
Vi gör ingen egen kategori för småkakor. Vi är inga småkaksätare så det händer inte allt för ofta att vi gör småkakor. :)
/Åsa
/Åsa
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar