Följ min blogg med bloglovin

måndag 13 december 2010

Hårt bröd



Vi gör ibland ett hårt bröd som är väldigt gott!


2 dl majsmjöl
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
0,5 d linfrö
1 tsk salt
0,5 dl rapsolja
2,5 dl kokande vatten


Rör ihop alla torra ingredienserna samt oljan  i en bunke och häll över det kokande vattnet. Rör om. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper på en plåt. Skär rutor och häll över lite flingsalt. Grädda på 150 grader i drygt en timme.

Plättlätt!
 Jag gjorde en sats i lördags och på söndag morgon hade vi tre stycken kvar... :)

/Åsa

7 kommentarer:

  1. Det var ju ett enkelt recept, det ska vi prova!

    SvaraRadera
  2. Hej!

    Ska nu till att göra femte satsen på någon vecka - en ny favorit på Kompaniet! Att det dessutom går geschwindt att göra är ju ingen nackdel... Vi ses!

    /Anneli

    SvaraRadera
  3. Fick det hos en god vän. Supergott! Carina

    SvaraRadera
  4. Det där gör vi varje vecka! Superenkelt och gott!

    SvaraRadera
  5. jag ålskar den hær brødet o h m g vad good år

    SvaraRadera
  6. jag ålskar den hær brødet o h m g vad good år

    SvaraRadera