Fick den senaste Allt om Mat i brevlådan härom dagen.
I den hittade jag detta recept som vi provade igår.
Tunnbrödsrulle med Viltskav och Pepparrotscrème.
Så här gjorde vi.
Färsk Pepparrot
5 dl Creme fraiche
500 gr Skav av älg
Smör
Mjukt tunnbröd
Färsk persilja
1 gul lök
Salt & Peppar
Potatis ca 700gr
Skala och koka potatisen, häll av vattnet och krossa potatisen med ½ dl creme fraiche och 50 gr smör. Smaka av med salt och peppar.
Skiva löken och bryn köttet och löken i en stekpanna med smör. Salta och peppra!
Riv pepparrot och blanda med den creme fraiche som är kvar (efter egen smak)
Smaka av cremen med salt och peppar.
Lägg ett tunnbröd på en tallrik och klicka på lagomt med mos, sedan skav och toppa med pepparrotscremen, strö över hackad persilja.
Vik i hop brödet till en ficka.
Ungarna vart väldigt förtjusta i denna rätt, och den gick snabbt att tillaga!
/Mattias
Vad gott! Jag laddade med skav igår så detta får jag nog testa!!
SvaraRaderaMums så gott det såg ut....
SvaraRaderaSer receptet nedanför att ni oxå bakat Leilas saffrans skorporna....goa var de=P