Nu är årets laddning av saffransskorpor bakade!
Jag gör enligt Leilas recept som blir supergoda!
Saffransskorpor
100 g smör
1 g saffran
2 ägg
1,5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl grovhackad sötmandel
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
Blanda de torra ingredienserna med sötmandel och vänd ner det i bunken.
Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).
/Åsa
Vi gjorde dessa förra julen och de blir verkligen jättesmarriga! Gav bort en hel del i gå-bort gåva, perfekt!
SvaraRaderaTradition! Har mina i ugnen just nu. Doftar ljuvligt!!
SvaraRadera