Följ min blogg med bloglovin

söndag 12 juni 2011

Rabarberpannacotta

...mera rabarber!

Jag hade först tänkt göra en rabarbersås att äta till vaniljglass, men det slutade med att jag gjorde pannacotta med rabarber istället. Jag gjorde en pannacotta med youghurt för att det är så himla gott helt enkelt!




Rabarberpannacotta

1½ dl vispgrädde
3/4 dl strösocker
1 vaniljstång, frön och stång
2 gelantinblad
3 dl turkisk youghurt

2 stjälkar rabarber i bitar
½ dl vatten
1-2 msk nymald kardemumma

Koka upp grädden tillsammans med socker och vanilj. Ställ åt sidan i fem minuter.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Lyft upp gelatinet och låt det smälta i grädden. Sila gräddblandningen i en bunke.

Rör ihop gräddblandning och yoghurt. Häll upp i glas. Ställ i kyl minst 3 tim.

Småkoka rabarber med vätskan och smaka av med kardemumma. Toppa pannacottan med rabarbersåsen innan servering.


Söndagkväll och vi har hunnit med både sommarvärme, men närmare 30°, och värsta åskovädret i helgen.

Det har varit en lugn helg och vi har fixat lite i växthuset och med trädgårdslandet. Planerar och drömmer om semestern. Grillen har varit tänd både igår och idag och vi har haft härliga stunder på altanen! Tre fjärdedelar av familjen har också tagit årets första dopp!

/Åsa

2 kommentarer:

  1. Årets första dopp minsann, inte illa! Det enda dopp vi kan tänka oss just nu är i vårt badkar, med 13 grader i havet så lockar det inte nämnvärt att doppa sej där:)

    SvaraRadera
  2. oj, vad gott det här låter! trots att vi gjort en del varianter med rabarber har jag faktiskt aldrig provat att göra just pannacotta.

    SvaraRadera