Förra helgen kom vi hastigt och lustigt på att vi skulle äta middag ihop tre familjer. Alla lagade varsin rätt så blev det lagom mycket förberedelse och mer tid för umgänge!
Vi fick förrätten på vår lott så jag började spåna utifrån vad vi hade hemma för godsaker - kantareller, färska rödbetor och västerbottensost.
När jag då snubblade över Remsans höstiga förrätt var det givet!
Vi fick förrätten på vår lott så jag började spåna utifrån vad vi hade hemma för godsaker - kantareller, färska rödbetor och västerbottensost.
När jag då snubblade över Remsans höstiga förrätt var det givet!
Bresaola med rödbetor och kantareller
som vi gjorde den
bresaola
kantareller
rödbetor
sallad
solrosfrön
västerbottensost
färsk timjan
olivolja
salt och peppar
Koka rödbetorna mjuka och gnid sedan av skalet. Skär i tunna skivor. Rosta solrosfröna i torr stekpanna. Fräs kantarellerna i smör.
Lägg sedan ut sallad på ett stort fat, på med rödbetsskivorna, bresaolan och kantarellerna. Strö sedan på solrosfröna och hyvla över osten. Ringla lite olivolja över och salta och peppra.
Tyvärr fanns det ingen ruccola att få tag i för det hade varit gott med den peppriga ruccolan istället för vanlig sallad.
Båda vi älskar rödbetor och västerbottensost tillsammans och jag hoppas att de andra också gillade det (fatet blev i alla fall tomt).
Eva & Jörgen gjorde helstekt ryggbiff som toppades med äpple och bacon. Till det åt vi potatisgratäng.
Jättegott!
Anna-Carin & Tommy bjöd på cheesecake och semifreddo.
Jättegott!
Trevlig lördag!
/Åsa
Åh, det är bara så gott med rödbetor, bresaola och osten tillsammans.
SvaraRadera