Jag vet inte hur andra gör, men vi kör samma lika tacos för jämnan. Köttfärs eller lövbiffsröra smaksatt med egen tacokrydda som vi äter tillsammans med grönsaker, ost, lök, tacosås och med eller utan guacamole.
Förra helgen tog vi dock mod till oss och körde med en annan smaksättning på köttet och det blev superbra så här kommer mitt tips för fredagstacosen!
Lövbiff i strimlor, vi tog älg
marinad:
1 msk chipotlepaste
2 vitlöksklyftor, hackade
1 tsk kanel
1 tsk kakao
2 tsk spiskummin
1 tsk oregano
½ dl olivolja
1 msk soja
1tsk limesaft
1 tsk honung
svartpeppar
svartpeppar
salsa:
olivolja
1 vitlöksklyfta, hackad
400 g majs
1 rödlök, hackad
1 röd chili, hackad
1 lime, saft + skal
salt och peppar
Marinera köttet i god tid, minst två timmar, helst mer. Fräs i het stekpanna.
Hetta upp olivolja och mjukstek vitlöken till salsan. Tillsätt majs, rödlök och chili. Riv i limeskal och pressa i saften. Smaka av med salt och peppar.
Servera med köttet och salsan med:
tacoskal
sallad
tomater
ost
gräddfil
Receptet kommer från Mia Gahne.
Eftermiddagen ska ägnas åt att stycka några tiotal kilo älgkött sedan blir det nog soffhäng för de i familjen som inte ska på kalas ikväll.
Trevlig helg!
/Åsa
Receptet kommer från Mia Gahne.
Eftermiddagen ska ägnas åt att stycka några tiotal kilo älgkött sedan blir det nog soffhäng för de i familjen som inte ska på kalas ikväll.
Trevlig helg!
/Åsa
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar