Nu har vi matbloggat i drygt ett år och förutom att vi nu hittat igen massor av bra inspirationsmatbloggar så kan vi gå tillbaka i vår egen och hitta godbitar att laga igen.
Här kommer en favorit som vi bloggat om tidigare och som Mattias lagade igen den här veckan!
Het ingefärakyckling
6 kycklingfiléer (eller lagom mängd för 6 personer)
1 msk smör
1 msk olja
salt och peppar
250 g scharlottenlök
2 1/2 msk färsk finhackad el riven ingefära
2 skalade och hackade vitlöksklyftor
1 urkärnad, finhackad röd peppar
1 hönsbuljongtärning
1 dl vatten
3 dl vispgrädde el matlagningsgrädde
0,75 dl sweet chilisås, thailändsk
0,75 dl chilisås av ketchuptyp
skal + saft av 1 lime,
salt och peppar
Till gratinering:
1-1 1/2 dl färsk riven parmesanost
Sätt ugnen på 225°. Bryn kycklingfiléerna i smör och olja i en stekpanna. Salta och peppra och lägg filéerna i en form.
Skala och klyfta scharlottenlökarna och bryn dem i resten av smöret och oljan på medelstark värme. Tillsätt ingefära, vitlök och spansk peppar, stek ytterligare någon minut. Fördela blandningen över kycklingfiléerna.
Lös upp buljongtärningen i vattnet. Tillsätt grädde, sweet chili, chilisås, limesaft och skal samt salt och peppar. Låt koka ihop några minuter. Häll såsen i formen och gratinera i mitten av ugnen i ca 15 min.
Strö över parmesanosten och gratinera ytterligare 5 minuter tills rätten fått fin färg.
Servera med ris och en fräsch grönsallad.
Rätten går utmärkt att förbereda och sedan ställa in i ugnen när det är dags att äta.
Kycklingen åt vi igår och idag gjorde jag en (repris-)soppa som gillas av ungarna särskilt. Tomatsoppa med risoni, snabblagat som bara den!
Imorgon blir det tajt om tid när arbetstider och träningstider ska försöka samsas med middag så då kör vi med kycklingrester och pasta. Och sen, då är det minsann fredag igen och den enda planerade aktiviteten är födelsedagskalas!
/Åsa
Kycklingen åt vi igår och idag gjorde jag en (repris-)soppa som gillas av ungarna särskilt. Tomatsoppa med risoni, snabblagat som bara den!
Imorgon blir det tajt om tid när arbetstider och träningstider ska försöka samsas med middag så då kör vi med kycklingrester och pasta. Och sen, då är det minsann fredag igen och den enda planerade aktiviteten är födelsedagskalas!
/Åsa
PS. Tack för tipsen om hur man bäst får bort trilskandes etiketter!
oh, låter sjukt spännande, det här måste jag testa på att göra någon slags vegetarisk variant av! jag älskar ingefära och tycker att sweet chilisås är riktigt, riktigt gott :) Tänk att det snart är fredag igen - hur är det möjligt?? ;)
SvaraRaderaLåter jättegott, men så innehåller rätten nästan alla mina favoritkryddor också.
SvaraRaderaVissa dagar är det hopplöst att få ihop alla tider som ska passas och samtidgt se till att hela familjen får mat i magen.
Ja, ibland är det svårt att få ihop tiderna med allt som ska hinnas. Då är det bra att ha rester. Nu måste jag kika på tipsen om hur man får bort etiketter!
SvaraRaderahttp://smaskelismaskens.blogspot.com/
Låter som en rätt som passar mig
SvaraRadera