Följ min blogg med bloglovin

onsdag 21 december 2011

Saffransfudge

Igår gjorde vi julgodis!

I år blev det knäck (vanlig och med polkagris), rocky road och saffransfudge. Fudge har jag aldrig gjort tidigare, men den här varianten blev jättegod och var väldigt enkel att göra.

Något vi brukar göra, men stod över i år är Chokladdoppad lakritskola, den gör man på turkisk peppar och är riktigt god!



Saffransfudge

2½ dl grädde
3 dl strösocker
75 g vit choklad, hackad
½ g saffran

Blanda grädde och socker. Koka upp och låt koka i ca 10 minuter (kulprov).
Blanda i saffran och choklad och rör tills chokladen smält.
Häll upp i bakplåtspappersklädd form, 10x15cm.

Låt svalna innan fudgen skärs i bitar.

Söt och försvinnande god!

Love har startat sitt jullov idag, vi andra har en arbets/skoldag kvar sedan tar vi julledigt!

På jobbet ordnade vi idag gemensam frukost/julklappsbyte där det dukades upp smörgåsar, finfina laxrullar, glögg, supergodaste saffranskakan och pepparkakor!
Dessutom fick jag en chokladask i min julklapp så det blev mycket gott att smaska på idag!

/Åsa

5 kommentarer:

  1. Jag står över julgodistillverkningen i år. Vi är inte hemma under själva julhelgen och då känns det lite onödigt att lägga ner tid på det. I morgon ska jag i alla fall in till Ö-sund och julshoppa lite.

    SvaraRadera
  2. My god, vad gott det låter! Får spara receptet till nästa år för nu är jag klar med julbakandet :=)

    God jul!

    SvaraRadera
  3. Mums, låter riktigt gott- saffran gillar vi skarpt!

    En riktigt god jul till er båda!

    SvaraRadera
  4. Jag vill önska dig och de dina en riktigt god jul!

    SvaraRadera