Till jubordet gravade vi en bit lax "som vanligt" och en med ingefära. Det enda felet med det var att vi inte gjorde hela med ingefära.
Som jag skrev tidigare blev den tokgod!
Till den gjorde vi en gravlaxsås som bas, men blandade i honung. Det blev inget fel på den, men den tillförde inget särskilt heller.
Billan tipsade om att servera gräddfil med wasabi till och det skulle nog bita ifrån på ett bra sätt!
Ingefärsgravad lax
1½ dl strösocker
1 dl salt
½ dl ingefära, finhackad
1 msk vitpeppar, krossad
1 knippa dill, grovhackad
Blanda socker och salt, gnid in socker-saltblandningen, ingefära och vitpeppar på båda sidor om laxen.
Strö över dillen.
Lägg in den i plastpåse. Låt den ligga i kylen i 2-3 dygn. Vänd på påsen några gånger under tiden.
Skär laxen i tunna skivor vid servering.
Den borde även passa ypperligt på påskbordet!
/Åsa
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar