Igår åt vi något riktigt gott!
Sockerstekt lax med nudlar
laxfilé i bitar
1 msk flingsalt
2 msk socker
½ dl risvinäger
1/2 dl strösocker
1/2 st gurka
2 st avokado
2 msk sesamfrön
1-2 förp risnudlar
inlagd ingefära
wasabi
soja
Blanda flingsalt och 2 msk socker. Klappa in blandningen på fiskens båda sidor. Ställ åt sidan.
Skölj gurkan. Strimla den fint på längden med potatisskalare runt om, stoppa vid kärnorna.
Halvera och kärna ur avokadon. Skeda
försiktigt ut innehållet och skiva avokadon.
Rosta sesamfröna i torr stekpanna tills de fått aningen färg. Ställ åt sidan.
Rör ihop risvinäger och 1/2 dl socker.
Rör tills sockret lösts upp.
Koka upp rejält med saltat vatten i en stor kastrull. Hetta upp lite olja i en stekpanna.
Koka nudlarna enligt. Stek laxen – se upp så att den inte bränns! Låt nudlarna rinna av i durkslag.
Strö sesamfrön över laxen. Blanda nudlarna med den sötade risvinägern. Servera sesamlax och nudlar med gurka, avokado, ingefära, wasabi och soja.
Vi äter inte så ofta mat med de här smakerna, men det var ju så himla gott!
Var och en för sig, fisken, nudlarna, gurkan... det smakar inte så mycket, men tillsammans är det perfekt!
Idag jobbar jag, det är ganska lugnt så jag har hunnit hjälpa mamma med en skrivgrej och skrivit våra julkort!
Mattias och barnen ska fixa en julgran (nu när det äntligen finns djupsnö att pulsa i). :)
/Åsa
Låter toppengott! VILL HA!
SvaraRaderaVi VILL också ha! Men vi får kanske göra vår egen?
SvaraRaderaSånt där får gärna serveras på min tallrik :D
SvaraRadera