Nu är det snart dags att fira in det nya året!
Förra året bjöd vi några vänner på middag och då planerade och fixade vi själva med maten, dukning, tilltugg och allt som hör till.
I år blir det lite annorlunda, men vi planerar för fullt och jag har en bra känsla inför nyårsaftonen!
Här kommer en repris på fjolårsmenyn som, enligt mig i alla fall, blev väldigt lyckad.
Välkomsdrink
med apelsin och nejlika, se Helenas recept här.
Förrätt
Avokadosallad med räkor, rom och majonäs
Chapel Hill Sparkling Chardonnay
Varmrätt
Ugnsbakad lax med hummersås och duchesspotatis
Penfolds Koonunga Hill
Dessert
Pistaschglassbomb med mintchokladparfait
Vid tolvslaget gjorde vi en plocktallrik med ostar, charkuterier, frukt, marinerade vitlöksklyftor med mera.
med apelsin och nejlika, se Helenas recept här.
Förrätt
Avokadosallad med räkor, rom och majonäs
Chapel Hill Sparkling Chardonnay
Varmrätt
Ugnsbakad lax med hummersås och duchesspotatis
Penfolds Koonunga Hill
Dessert
Pistaschglassbomb med mintchokladparfait
Vid tolvslaget gjorde vi en plocktallrik med ostar, charkuterier, frukt, marinerade vitlöksklyftor med mera.
Jag gillar det här med att dricka bubblet redan till förrätten. Det är då det är som godast tycker jag!
/Åsa
Tack för inspirationen! Ska ha gäster på nyårsafton, men har förstås inte börjat spåna på meny än...(hm, jobbar bäst under press om man säger så ;-))
SvaraRaderaMmm..ser gott ut! och vad gäller bubblet håller jag/vi helt med.
SvaraRaderaMmm... Underbart gott! Jag tycker också om att dricka bubblet före maten och efter :-)
SvaraRaderaVi tycker likadant, finbubblet till förrätten och sen lite annat bubbel på tolvan:)
SvaraRaderaGott nytt år till er båda!
Vi dricker också (det fina) bubblet till snittarna, och tar ett lite billigare bubbel vid tolvslaget. Perfekt.
SvaraRaderaGott nytt år till er!
Vad snyggt att servera förrätten som en krans på tallriken, den idén ska jag ta med mig in i det nya året! Och pistachglassbomb? Mamma Mia!
SvaraRadera