Följ min blogg med bloglovin

fredag 24 februari 2012

Gästbloggare / Halv åtta hos mig

Idag har vi förärats med en gästbloggning från Marita, min arbetskompis, som jag ofta pratar mat och bak med. Jag låter mig inspireras av hennes idéer och byta erfarenheter med.

Idag låter vi alla få inspiration till en riktigt smarrig trerätters!
Trevlig helg!
/Åsa


Åsa har bett mig göra en liten gästblogg , så här kommer ett inlägg om min meny i halv åtta hos mig.


För ungefär ett år sedan bestämde jag och 3 vänner oss för att köra ”halv åtta hos mig”. Nu ett år senare är tävlingen avgjord och vinnaren blev jag.

Alla skrev ihop en 3 rätters meny, sedan drog vi lott om turordningen. Jag skulle vara värdinna för den andra middagen. När jag började fundera på min meny ville jag ha med smaker som jag gillar, men ändå försöka mig på sådant som jag inte testat laga förut.


Till förrätt vill jag göra något som innehöll mango. Jag bestämde mig till slut för att göra räkcocktail, kruxet var ju att jag och en av de andra deltagarna är inte så förtjust i räkor, men då ersatte jag räkor med prosciutto i våra förrätter.

Så förrätten blev: fruktig räkcoctail med en vinägrett (som innehöll bla koriander, lime och chili).
Till varmrätten ville jag ha rödvinssås (älskar rödvinssås) hade ganska nyligen blivit bjuden på lamm med morotsbearnaise och tyckte att det var en riktig höjdare. Så jag bestämde mig för att tillaga lamm (vilket jag endast gjort en gång tidigare). Så varmrätten blev: Örtmarinerad lammytterfilé med potatispate, rödvinssås och morotsbearnaise.Efterrätten då, ja jag älskar jordgubbar och vitchoklad och hade länge varit sugen på att testa chokladfondant. Så till efterrätten blev det: Chokladfondant med fryst vitchokladmousse och jordgubbar med passionsfrukt.

Vid själva middagen lånade jag min svärmors dåvarande boende, dukningen gick i favoritfärgen turkost. När gästerna anlände fick de en välkomsdrink med fläder,jordgubb och limesmak. Middagen gick galant, det jag hade velat ändra i efterhand är potatispatén som jag serverade till varmrätten, men annars var jag nöjd med allt.


Efter varje middag betygsatte vi, vi filmade oss själva med våra mobiltelefoner och poängen har varit hemliga fram till i lördags.

Jag fick två 9:or och en 7:a.

De som hade påverkat mitt betyg negativit var bla att 2 st inte var helt såld på vinägretten som var på förrätten och att potatispatén skulle varit varmare.

Fick väldigt mycket beröm för min efterrätt den var tydligen en 10 poängare!

/Marita


3 kommentarer:

  1. Wow vilken middag! Allt ser super gott ut. Jag brukar göra en liknande förrätt. What's not to like?! Morotsbea både låter spännande och ser snyggt ut. Chokladfondant har jag inte vågat mig på ännu, men det är ju så gott. Jag hade gärna suttit med vid ditt bord :-)

    SvaraRadera
  2. Ingen dålig meny, och vilka bra poäng du fick! Lamm tillhör favoriterna, vi äter det faktiskt ikväll. Morotsbea låter väldigt spännande.

    SvaraRadera
  3. Vad kul med en gästbloggare:) Härlig meny! Jag skulle ge 110 poäng på efterräten, jag älskar chokladfondant!

    SvaraRadera