Tidigare, i vårt kök, så stod Åsa för planerandet av middagsmaten samt skrev handlingslistan. Mattias skötte handling och lagade maten.
Nu händer det mera sällan eftersom Mattias kommer hem sist av oss.
I fredags gjorde vi ialla fall comeback då Å planerade in en hamburgermiddag och M kockade.
Lite överkurs kanske och inte direkt "snabbmat", men...
Det blev succé skulle man kunna säga!
Burgare med extra allt
Något annat än den vanliga ketchupen
1 burk hela tomater
1 dl äppelcidervinäger
1 lagerblad
några korn kanel
1 kryddnejlika
½ dl råsocker
½ dl tomatpuré
1 msk potatismjöl
salt
vatten
Häll av tomatjuicen. Koka upp äppelcidervinäger, lagerblad,
kanel, kryddnejlika och socker.
Tillsätt tomaterna, tomatpuré och salt.
Mixa slät med stavmixer. Rör ner potatismjölet utrört i lite vatten. Koka upp och ta av från värmen. Låt svalna.
Bbq-sås
3 dl ketchup
3 msk mörkt muskovadosocker
2 msk äppelcidervinäger
2 msk paprikapulver
2 vitlöksklyftor, pressade
1 msk senapspulver
1 tsk chiliflakes
2 tsk hickory
Blanda i en kastrull och låt småkoka ca 5 minuter. Låt svalna.
Chilidressing
2 msk majonäs
2 dl creme fraiche
3 msk chilisås
1 tsk dijonsenap
salt
Blanda och låt stå i kylen nån timme
Burgare
Köttfärs
Salt
Peppar
Bbq-sås
Blanda köttfärsen (vi tog förstås älgfärs som vanligt) med salt, peppar samt 1-2 msk Bbq-sås
Forma till burgare i önskad storlek. Stek burgarna i smör, pensla mot slutet båda sidorna med Bbq-sås.
Gör hamburgaren med bröd, sallad, dressing, bacon, ost, den hemlagade ketchupen och lök.
Vi serverade med grillad majskolv och vitlökssmör.
/Mattias & Åsa
Vi serverade med grillad majskolv och vitlökssmör.
/Mattias & Åsa
Åh vad gott! Hamburgare är ju verkligen jättegott om man gör den på riktigt med en massa goda tillbehör precis som ni gjort. Men man ska vara riktigt hungrig innan;-)
SvaraRaderaDet var väl en lyxburgare om nåt, så god den ser ut. Och så hemmalagad ketchup, inte dåligt!
SvaraRaderaMums vad got! och coolt med egengjord ketchup...:-)
SvaraRadera