Följ min blogg med bloglovin

måndag 13 februari 2012

Örtjärpar med Apelsinsallad

Buffé är den bästa mattidningen enligt mig, inte det glassigaste magasinet direkt, men med bra inspiration och recept till både vardag och fest!

Detta är ett modifierat recept från senaste Buffé. Oftast, i varje nytt nummer av tidningen, hittar vi några recept som är värd att prova ! 


Örtjärpar

500 gr älgfärs
2 msk Bbq-sås
Basilika och persilja
Salt & Peppar

Blanda färsen med bbq-såsen. tillsätt 3-4 msk örter, salta och peppra efter smak.
Forma färsen till små järpar, stek i smör.

Apelsinsallad

2 apelsin, finrivet skal från en och kyftor från båda
romatsallad
½ rödlök
1 msk vitvinsvinäger
2 msk olivolja

Finriv skalet av apelsin. Skala den och ytterligare apelsin med kniv. Skär dem i bitar.
Skär salladen  och löken i bitar. Lägg i skål. Blanda ihop dressingen och slå över.

Servera järparna med salladen, pitbröd och dressing.

Dressingen blandade jag till av matyoghurt, vitlök och den goda ketchupen 
salt och peppar



/Mattias & Åsa

1 kommentar:

  1. Ja ibland glömmer jag bort Buffé helt ärligt, men när man väl tar sig tid och bläddrar finns många guldfynd! Gillar de där plocksidorna med lite alltmöjligt, där kan gömma sig många fina tips.

    Ha en mysig alla hjärtans kväll!

    SvaraRadera