Läste för ett tag sedan i en annan matblogg om vikten av att tvätta frukten innan man äter den.
Det är ju självklart för mig att man sköljer till exempel äpplen innan man ska äta dem och likaså citronerna om det är skalen som ska användas.
I den här bloggen beskriver skribenten att hon (troligen) använde diskmedel för att tvätta limefrukterna en gång.
Ekologiska lime och citroner är såklart det bästa att använda, men här är inte möjligheten att köpa ekologiska citrusfrukter särskilt stor tyvärr.
Jag brukar skrubba dem i varmt vatten innan jag river skalet, om jag har gott om tid kan de också få ligga i blöt i varm vatten ett tag innan också. Diskmedel har jag dock aldrig haft en tanke på.
Hur gör du? Diskmedel, vinäger eller vad?
Det är något av bloggtorka här inne och kan/hinner inte vi blogga som vi vill så får någon annan göra det.
Kom tillbaka i morgon så du se!
/Åsa
Jag köper i stort sett bara eko-frukt. Med just citrusfrukter är det jättestor skillnad. Om jag inte köper eko, så tvättar jag med diskmedel. Hör själv hur sjukt det låter. Kanske ska köra med vinäger eller ättika...
SvaraRaderaAlltid! Erkänner att jag kör diskmedlel på citronen med om jag ska ha skalet = fullt normalt ;-)?
SvaraRaderaDiskmedel... Jag erkänner.
SvaraRaderaNej aldrig diskmedel, ordentligt med varmt vatten. Försöker köpa ekologiskt, särskilt om jag ska använda skalet!
SvaraRaderaHa en fin fredag!