Följ min blogg med bloglovin

tisdag 26 februari 2013

Bananoffeepaj

Det blev mer än halva burken kondenserad mjölk kvar sedan jag bakat kakorna så ett par dagar senare gjorde vi Bananoffee pie. Eller en variant av det kanske då jag aldrig ätit det, men hört talas om flera gånger.
 
 
Bananoffeepaj
 
10 digistivekex
50 g smör, smält
2 tsk kanel
2 bananer
½-1 burk kondenserad mjölk, kokad
vispad grädde
 
Stöt kexen till smulor (Tea la kexen i en påse och slog med mortelstöten). Slå smöret över smulorna och blanda ihop tillsammans med kanel.
Tryck ut blandningen i en ugnssäker form. Grädda i 180° i 10 minuter. Låt svalna.
Bred den kondenserade mjölken (dulce de leche) över kexsmulorna. Lägg på bananslantar och spritsa med vispgrädde på. Vi tog bottensmulor som blivit över och strösslade på som dekoration.
 
Sött, sliskigt och smarrigt!
 
 
 
Nästa gång tror jag att jag lägger till några hallon som ger lite fin syrlighet till allt det söta. Kanel tror jag inte man brukar ha(?), men det passade finfint till!
 
 
Egentligen gjorde inte jag något alls på den här pajen/kakan utan låg mest på soffan och delade ut uppgifter till  M o T som verkställde de hela. :)
 
/Åsa
 
 

3 kommentarer:

  1. Jag säger som jag brukar; Banoffi är bland det bästa man kan äta, men det är ännu godare med egenkokad kolasås istf den där kondenserade mjölken. O det blev totalt fantastiskt med pepparkakor istf digestive, som vi gjorde i julas.

    SvaraRadera
  2. Mmm vad gott! Bananofeepaj är en riktig höjdare och jag brukar använda hallon som smakbrytare mot det söta. Senaste gångerna har jag dessutom använt färdig, argentinsk Dulce de leche. Mycket godare och inte lika mycket socker som kondenserad mjölk! Pampas Deli heter företaget, www.pampasdeli.se, som säljer färdig dulce de leche. Hett tips!

    SvaraRadera
  3. Jag blev bekant med banoffeepaj för några veckor sen. Gud såå gott det är. Man kan äta upp hela själv...Mums!!

    SvaraRadera