Köttfärs är nog det vi äter mest i köttväg hemma och som tur är kan vi ju fylla på frysboxen med nytt varje höst under älgjakten. Tyvärr så spelar det ingen roll hur mycket köttfärs vi gör, det tar i alla fall slut innan hösten kommer igen. Vi är bortskämda när det gäller kött och köttfärs och eftersom vi brukar ha så gott om kött efter jakten köper vi ytterst sällan kött på affären.
I fredags gjorde vi pannbiffar med vitlök och åt tillsammans med en slags tabbouleh och morots- och vitlöksdipp. Det gjordes inte i en hast, men det är inte en särskilt avancerad rätt även om det är ett långt recept. Dippen blev extra god av att använda rostade morötter!
Färsbiffar och tabboluleh med morots- och vitlöksdipp
Färsbiffar och tabboluleh med morots- och vitlöksdipp
500 g älgfärs
1 dl havregryn, blötlagda
salt o peppar
2 vitlöksklyftor, pressade
Blanda och forma till små biffar och stek i smör.
250 g tomater
1 paprika, gul
3 msk rödvinsvinäger
2 vitlöksklyfta, pressad
1 msk olivolja
Salt o socker
1 burk kidneybönor
3 dl bulgur, kokt, kall
1 dl örter, persilja o dill
Dela tomater o paprika i bitar
Blanda ihop vinäger, vitlök, olja, salt och socker. Vänd ner grönsakerna i dressingen, blanda i bönor, bulgur och örter.
4 morötter
10 vitlöksklyftor
olivolja, både till rostning och dippen
1 dl turkisk yoghurt
finhackad persilja
citronjuice, en skvätt
salt och peppar
Skär morötterna i bitar, lägg dem och vitlöksklyftorna på en plåt, ringla över olja och salta. Rosta i ugnen på 225° i ca 30 minuter.
Mixa morötter och vitlök, blanda i yoghurt, olja och citronsaft. Blanda i oljan, lite i taget och smaka av med salt och peppar.
Servera biffar och tabbouleh med rödlöksskivor, pitabröd, morots- och vitlöksdipp.
Rackarns vad gott det blev!
/Mattias & Åsa
Rackarns vad gott det blev!
/Mattias & Åsa
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar