Veckans soppa blev en tomatsoppa med chili och ingefära. Tomat och ingefära använder vi inte så ofta tillsammans, men i den här soppan blev det en bra kombo!
Inspirerad av Johanna Westman så serverade vi ett "nötfräs" till och som så ofta så blir tillbehöret pricken över i.
Inspirerad av Johanna Westman så serverade vi ett "nötfräs" till och som så ofta så blir tillbehöret pricken över i.
Istället för att rosta nötter och frön så fräste vi dem i smör tillsammans med cayenne, paprikapulver och salt. Vi använde cashewnötter, sesam- och solrosfrön.
Tomatsoppa med chili och ingefära
1 msk smör
1 msk olivolja
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1/2 st röd chili
1/2 tsk chilipulver
finriven ingefära
salt
1 fp tomater, hela
2 dl vatten
2 dl kokosmjölk (extra krämig)
Hacka lök och vitlök fint. Mjukstek lök och vitlöki smör och olja, tillsätt chili, ingefära och salt och fortsätt steka någon minut. Häll i tomater och låt allt sjuda i 10 minuter. Mixa soppan slät. Värm kokosmjölken för sig. Blanda tomat och kokosmjölk.
Det räckte precis till våran familj, men är man fyra vuxna då blir det alldeles för små portioner.
Det räckte precis till våran familj, men är man fyra vuxna då blir det alldeles för små portioner.
Nu är det dags att kolla i damernas VM-skidskytte!
/Åsa
Det låter verkligen som spännande smaksättning på soppan, så gott.
SvaraRaderaSer ut sem en smakrik och krämig soppa! Gott med nötfräset, gillart!
SvaraRaderaÅh, det där låter verkligen spännande, speciellt med nötterna!
SvaraRadera