Följ min blogg med bloglovin

torsdag 22 augusti 2013

Det enkla Italien

 
 
Mycket av den italienska maten är ju väldigt enkel, men med massor av smak och det är något som går hem här! I Rom upplevde vi också att det var ännu mer så än när vi var i Toscana.
 
Pizza fanns det ju på varenda restaurang/trattoria och Tea åt pizza varje dag! Antingen till lunch eller middag. :)
 
 
Margheritan är ju allt som inte svenska pizzor är, bara tomater och mozarella och det är så fantastiskt mycket godare, tycker jag, än pizza med köttfärs, skinka, jalapeños, kronärtskocka, curry, champinjoner och bea. :)
 
Sista kvällen ville hon variera pizzan så hon slog till med prosciutto på!
 
Pasta behöver ju inte heller vara så komplicerat, spagetti med pesto till exempel. Enkelt, men så himla gott! Eller varför inte Spaghetti aglio, olio e peperoncino?
 
 
 
Min superfavoritförrätt i alla kategorier när vi var i Rom var ju utan tvekan Bruchetta Pomodoro!
 
 
"Ah, mmm, hur kan något så simpelt vara så gott?!"
 
 
Mycket handlade om mat när vi besökte Rom, så klart eftersom det är ett favoritland när det gäller mat!
Vi hann dock med en hel del sevärdigheter också bland annat Fontana di Trevi.
 
Om maten är enkel så sparade inte Romarna på krutet när det gäller byggnaderna, "Rom byggdes inte på en dag".
 
Jag har ju sett den på bild tidigare, men jag upplevde den som mycket finare och större i verkligheten. Vi kastade ett mynt var över axeln och i fontänen för att vara säkra på att få återkomma till Rom!
 
Fontänen och Pantheon passerade vi när vi skulle till Piazza Navona, ett torg där det sjuder av liv om kvällarna. Det spelas och sjungs, det är teater och konstnärer som samsas med restaurangerna som omringar piazzan. Vi åt middag där ett par kvällar och det var ett ställe som alla i ressällskapet gillade mycket!
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar