Såna här dagar som vi har haft hittills den här veckan med varm skön sol är fina dagar att avsluta semester och sommarlov med. De passar också bra att skörda de örter man inte hunnit med tidigare.
Vi har plockat brännässlor och hängt upp på tork. De ska hönsen få som ett grönt tillskott i vinter. Till oss själva har vi plockat dill och persilja och fryst in. Ett tips är att även frysa in persiljestjälkarna. Perfekt att ha till höstens bearnaisesåser!
Jag passade också på att ta in vitlök, timjan, oregano och rosmarin som jag stötte i en mortel tillsammans med flingsalt. Det är lättast att ta bara lite salt först när man krossar örterna. Det blev ett grönt och skönt örtsalt!
Vi fick en planta vardera av citrongräs och lagerblad. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra med dom till vintern. Kanske någon kan ha dom inneboende tills nästa vår?
Än har vi inte kunnat skörda så många tomater, men nu lyser det äntligen rött i växthuset! Gyllenbären mognar också nu och de är så söta och goda!
Vi är inte bra på att odla ätbart, men ger inte upp för det är verkligen gott med härodlat!!
Lyxlir med egenodlat!
SvaraRadera