Vi har en kokbok från Glenn Strömberg där han har en massa goda recept på italiensk mat, där finns bland annat blomkålspastan som vi ofta brukar göra.
En annan rätt i boken är 'Spaghetti aglio, olio e peperoncino', som är spaghetti med vitlök, olivolja och chilipeppar. Detta är en otroligt lätt rätt att göra, med som ofta i det Italienska köket, få ingridienser.
När vi för ett tag sedan var i Rom serverade de denna rätt på flera restauranger, och vad gott det var!
Vissa i familjen åt denna rätt flera dagar i rad :)
Så här gör vi:
Koka spaghettin
Fräs 4 hackade vitlöksklyftor och 1 msk chiliflakes i 1/2 dl olivolja, blanda ihop det med pastan.
(Är det stark chili kan det räcka med hälften.)
Salta & peppra samt strö över persilja och parmesanost
Starkt, gott och enkelt!
Det enklaste är verkligen det godaste, det lär man sig snabbt i Italien!
SvaraRadera