Följ min blogg med bloglovin

lördag 17 augusti 2013

Pastarätt från Rom

Vi har en kokbok från Glenn Strömberg där han har en massa goda recept på italiensk mat, där finns bland annat blomkålspastan som vi ofta brukar göra.

En annan rätt i boken är 'Spaghetti aglio, olio e peperoncino', som är spaghetti med vitlök, olivolja och chilipeppar. Detta är en otroligt lätt rätt att göra, med som ofta i det Italienska köket, få ingridienser.

När vi för ett tag sedan var i Rom serverade de denna rätt på flera restauranger, och vad gott det var!
 
 
Vissa i familjen åt denna rätt flera dagar i rad :)
 

 
Så här gör vi:
 
Koka spaghettin
Fräs 4 hackade vitlöksklyftor och 1 msk chiliflakes i 1/2 dl olivolja, blanda ihop det med pastan.
(Är det stark chili kan det räcka med hälften.)
 
Salta & peppra samt strö över persilja och parmesanost
 
Starkt, gott och enkelt!


1 kommentar:

  1. Det enklaste är verkligen det godaste, det lär man sig snabbt i Italien!

    SvaraRadera