Följ min blogg med bloglovin

måndag 19 augusti 2013

Whiskyglaze och vintips

I torsdags hade vi ett litet grillkalas här hemma och tanken var först att vi skulle grilla torskrygg, men efter grillkvällen helgen innan så bestämde vi oss för att grilla revben och göra den superdupergoda glazen till!
 
Som vanligt när vi har gäster hemma så fotar vi maten väldigt lite så det blev tyvärr ingen bild på glazen, men receptet kommer nedan.
 
Förresten syns glazen i skålen där. :)
 
 
 
 
Vi åt potatissallad med fetaost och cole slaw till. På bilden ovan syns även drinktilltuggen som vi bjöd på innan.
 
Solen sken, men framåt kvällen blev det kyligt så jag dukade inomhus.
 


 
Whiskyglaze
 
1 hel vitlök
1 msk olivolja
1,6 dl vatten
2,35 dl ananasjuice
0,6 dl teriyakisås
1 msk soja
3,15 dl farinsocker
3 msk. citronjuice
3 msk finhackad silverlök
1 msk whisky
1 msk krossad ananas
¼ tsk cayennepeppar
 
Skär av 1,25 cm av vitlökstoppen. Skär även av vitlöksroten så att vitlöken står stadigt. Skala den men lämna så pass att löken håller ihop. Ställ den i en liten ugnsfastform och häll över olivolja. Baka en timme i 150°. Låt den sedan svalna.
 
Koka upp vatten, ananasjuice, teriyakisås, soja och farinsocker. Sänk  värmen och låt det sjuda. Kläm ut den rostade vitlöken och vispa i2 msk av vitlöksmassan samt resten av ingredienserna.
Låt glazen sjuda ca 450minuter eller till dess den reducerats till hälften och påminner om sirap till konsistensen.
 
 
Vi gjorde dubbel sats och det blev ca 5 dl.

När man googlar på Jack Daniels-glaze så får man upp massor med träffar på just det här receptet så jag anger ingen källa.
Vi hade ingen Jack Daniels utan använde en annan whisky och det gick lika bra.
 

 
 
Eva fixade ett väldigt gott argentinskt vin till, Cameleon nr 6581. Fylligt och passade utmärkt till de grillade revbenen. Rekommenderas!





1 kommentar:

  1. Åh, Jack Daniles glazen är vi helt galna i, har man en gång smakat den så finns det ingen återvändo:)

    SvaraRadera