Förra måndagen var det premiär för årets älgjakt här i Jämtland.
Det är ju nu som man fyller på köttförrådet i frysen med älgkött så att det förhoppningsvis räcker över nästa sommar och gärna lite till.
Det är ju nu som man fyller på köttförrådet i frysen med älgkött så att det förhoppningsvis räcker över nästa sommar och gärna lite till.
I väntan på älgen låg dimman tät kring Stentjärnen.
Vi fick smaka på Motti och stekt fläsk!
Motti eller nävgröt är en gröt som görs på skrädmjöl och kommer från Finnskogarna Nävgröt kallades det eftersom gröten vas så torr att man kunde äta den med händerna, man tog med andra ord en bit gröt med handen, doppade den i flott, och åt sedan upp den.
Recept på Motti:
6 dl vatten
1 tsk salt
500 gr skrädmjöl
Koka upp vattnet med salt, häll i allt mjöl så det täcker vattenytan, tryck sedan ner mjölet med en slev,
RÖR EJ
Stäng av värmen och låt stå i 10min med locket på
Rör om och servera med stekt fläsk och lingon
På lördag är det dags för jakt igen, då kanske det blir en kolbulle istället, återkommer med recept på det!
Må gott!
//M
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar