Äppelkakan jag berättade om i förrgår blev jättebra! Sötare än nödvändigt måhända, men väääldigt god!
Innan gräddning och toscasmet |
Teas äppelkaka med toscasmet
100 g smör
1½ dl socker
2 ägg
1½ dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
2-3 äpplen, tunna klyftor
kanel
100 g smör
1½ dl socker
100 g hackad mandel
2msk mjöl
2 msk grädde
Smält smöret. Vispa ägg och socker. Blanda i mjöl, vaniljsocker och det smälta smöret. Häll smeten i smörad form. Stick ner äppelklyftorna och pudra rejält med kanel över. Grädda i 175° i ca 25 minuter.
Smält smöret med socker. Blanda i mandel och mjöl. Häll i grädden. Slå över kakan och grädda i ytterligare ca 10 minuter. Höj gärna värmen lite. Min blev lite blek om toscan innan jag höjde tempen.
Den går utmärkt att äta som den är, men en klick vispad grädde blir finfint till!
Nomonom! Det florerar många äppelpajer nu. Blir så sugen! Lite tosca på låter ju inte fel...
SvaraRaderaAlla sorters äppelkaka är gott nu. Gott med tosca på toppen!!
SvaraRadera