Följ min blogg med bloglovin

lördag 21 september 2013

Lavendelskorpor med amaretto


Jag håller kvar sommaren genom att knapra spröda skorpor med smak av lavendel, trots att hösten är här på riktigt nu med vackra färger, kyla och regn.


Lavendeln får fint sällskap av amaretto som är så gott så man skulle kunna ha det i precis alla bakverk man gör! :)

 


Lavendelskorpor med amaretto

 
100 g smör
2 ägg
4 msk amaretto, minst!
1½ dl lavendelsocker
5 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
(1½ dl grovhackad sötmandel)

Smält smöret, häll över i en bunke och rör ner äggen och amaretton.
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner det i bunken.
Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Grädda dem i mitten av ugnen i 175°, cirka 25 minuter.
Ta ut dem och sänk temperaturen till 125°.
Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10-30 minuter.
Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).
 
Jag hade ingen sötmandel hemma så jag hoppade över det, tror dock att det hade blivit extra gott med krispig mandel i.


 
 
Jag hade både lavendelsocker och torkade lavendelblommor kvar från förra året så jag brydde mig inte om att ta reda på lavendelblommorna i år.
Nu gick det sista av lavendelsockeret åt. Synd för jag blev också sugen på den goda kombon lavendel och choklad! Tänk lavendelmuffins med en rinnig chokladfudgeglasyr...

 Må så gott och ha en riktigt skön helg!
/Åsa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar