Pasta i olika former gillas i den här familjen! Cannelloni passar även bra som fredagsgod middag tillsammans med en fin sallad tycker jag. Vi har ibland gjort med andra fyllningar, men återkommer alltid till denna.
Cannelloni med spenat och keso
Cannellonirullar (så långt fyllningen räcker)
Fyllning:
500 g fryst bladspenat
500 g keso
1/2 dl riven parmesanost
1 msk olivolja
salt och peppar
Sås:
1 burk champinjoner
3 dl grädde
1 msk soja
1 msk dijonsenap
1 tsk socker
3 msk torrt vitt vin
salt och peppar
Tina, krama ur och grovhacka spenaten. Blanda med keso, parmesan och olivolja, salt och peppar. Fyll cannellonirullarna med fyllningen (funkar smidigt med plaststrut). Lägg rullarna i en gratängform.
Blanda svampen, grädden, sojan, senapen och sockret. Låt koka upp och sjuda ett par minuter. Smaka av med vin, salt och nymalen svartpeppar.
Häll såsen på rullarna, strö över osten och gratinera i ca 25 minuter i 225°C.
Vi hann inte med att ta någon bild innan det var slut så det får bli ett cannellonirör istället!
/Åsa
Cannelloni med spenat och keso
Cannellonirullar (så långt fyllningen räcker)
Fyllning:
500 g fryst bladspenat
500 g keso
1/2 dl riven parmesanost
1 msk olivolja
salt och peppar
Sås:
1 burk champinjoner
3 dl grädde
1 msk soja
1 msk dijonsenap
1 tsk socker
3 msk torrt vitt vin
salt och peppar
Tina, krama ur och grovhacka spenaten. Blanda med keso, parmesan och olivolja, salt och peppar. Fyll cannellonirullarna med fyllningen (funkar smidigt med plaststrut). Lägg rullarna i en gratängform.
Blanda svampen, grädden, sojan, senapen och sockret. Låt koka upp och sjuda ett par minuter. Smaka av med vin, salt och nymalen svartpeppar.
Häll såsen på rullarna, strö över osten och gratinera i ca 25 minuter i 225°C.
Vi hann inte med att ta någon bild innan det var slut så det får bli ett cannellonirör istället!
/Åsa
Häftig bild minst sagt! Vi har nog ett paket rör i skafferiet någon stans...
SvaraRadera