Kycklinggryta brukar vi äta med jämna mellanrum, speciellt under vinterhalvåret, däremot har vi aldrig gjort Chicken a´la King, så nu var det dags..
Så här gjorde vi:
1 kg Kycklingfilé
1 Gul lök
1 Röd Paprika
Hönsbuljong
5 dl vatten
3 dl grädde
2 dl mjölk
1 tsk Harissa
Salt och peppar
Maizenamjö
Färsk Persilja
Skär kycklingen i mindre bitar, bryn dom sedan i smör i en gryta. (kryddade även på kycklingen med grillkrydda) efter du brynt kycklingen lägger du den åt sidan. Hacka löken och strimla paprikan och fräs det med lite smör. Efter någon minut slår du på vattnet och lägger i buljongen, låt koka upp och tillsätt sedan grädden och mjölken. när såsen kokat upp tillsätter du harissan (eller sambal oelek) efter smak. salta och peppra, sänk värmen och tillsätt kycklingen, låt det småputtra medan du kokar riset
Red på slutet av grytan med maizenamjöl utspätt med lite vatten, samt klipp i lite persilja!
Servera med ris!
Smaklig måltid!
/Mattias
Så här gjorde vi:
1 kg Kycklingfilé
1 Gul lök
1 Röd Paprika
Hönsbuljong
5 dl vatten
3 dl grädde
2 dl mjölk
1 tsk Harissa
Salt och peppar
Maizenamjö
Färsk Persilja
Skär kycklingen i mindre bitar, bryn dom sedan i smör i en gryta. (kryddade även på kycklingen med grillkrydda) efter du brynt kycklingen lägger du den åt sidan. Hacka löken och strimla paprikan och fräs det med lite smör. Efter någon minut slår du på vattnet och lägger i buljongen, låt koka upp och tillsätt sedan grädden och mjölken. när såsen kokat upp tillsätter du harissan (eller sambal oelek) efter smak. salta och peppra, sänk värmen och tillsätt kycklingen, låt det småputtra medan du kokar riset
Red på slutet av grytan med maizenamjöl utspätt med lite vatten, samt klipp i lite persilja!
Servera med ris!
Smaklig måltid!
/Mattias
Åh den här måste jag visa Crippe! Oftast han som fixar kycklingrätter så jag tror det får bli denna nästa gång =)
SvaraRadera