Havregrynsgröt serveras nästan varje morgon här hemma. Barnen äter sylt på, men eftersom det är hård åtgång på sylt här så brukar de få ha den i fred.
För att piffa upp gröten rostar jag ibland solrosfrön och strör över.
Åsas kanelrostade solrosfrön
Häll solrosfröna i en långpanna och ringla flytande honung över. Pudra på rejält med kanel och rör om.
Låt de rosta i ugnsvärme (175-200°) tills de precis börjat få färg.
Supergott!
Lite mallig är jag allt att jag vann en frukosttävling med mina solrosfrön för ungefär ett år sedan (hos Hanna). :)
/Åsa
Tack för tipset!! Måste jag göra!! Äter gröt varje morgon med kanel, frön o nötter. Ibland äppelmos men oftast färsk frukt. Dessa vore goda att strössla på gröten som omväxling!!
SvaraRaderaDet låter verkligen gott!!
SvaraRaderaNågot jag kommer testa!
/ Kramar Ida-www.lippstick.se