Följ min blogg med bloglovin

fredag 19 november 2010

Cannelloni med spenat och keso

Pasta i olika former gillas i den här familjen! Cannelloni passar även bra som fredagsgod middag tillsammans med en fin sallad tycker jag. Vi har ibland gjort med andra fyllningar, men återkommer alltid till denna.


Cannelloni med spenat och keso

Cannellonirullar (så långt fyllningen räcker)

Fyllning:

500 g fryst bladspenat

500 g keso
1/2 dl riven parmesanost
1 msk olivolja
salt och peppar

Sås:

1 burk champinjoner
3 dl grädde
1 msk soja
1 msk dijonsenap
1 tsk socker
3 msk torrt vitt vin
salt och peppar

Tina, krama ur och grovhacka spenaten. Blanda med keso, parmesan och olivolja, salt och peppar. Fyll cannellonirullarna med fyllningen (funkar smidigt med plaststrut). Lägg rullarna i en gratängform.

Blanda svampen, grädden, sojan, senapen och sockret. Låt koka upp och sjuda ett par minuter. Smaka  av med vin, salt och nymalen svartpeppar.
Häll såsen på rullarna, strö över osten och gratinera  i ca 25 minuter i 225°C.

Vi hann inte med att ta någon bild innan det var slut så det får bli ett cannellonirör istället!


/Åsa

1 kommentar:

  1. Häftig bild minst sagt! Vi har nog ett paket rör i skafferiet någon stans...

    SvaraRadera