Följ min blogg med bloglovin

måndag 1 november 2010

Laxburgare med limeaioli

För ett tag sedan gjorde vi Laxburgare med limeaioli, det är en hyfsat lättlagad rätt som gillades av både oss och ungarna.


Så här gjorde vi:

Laxburgarna:

500gr Laxfilé
1 ägg
0,5 dl grädde
0,5 gul lök
Ströbröd
Salt & Peppar
Smör
8 skivor lantbröd
Mango
Röd lök
Sallad

Hacka laxen och lägg den i en bunke (du kan mixa den om du vill, men vi ville ha lite grövre bitar) Tillsätt hackad lök grädden och ägget, smaka av med salt och peppar.
Forma smeten till lagomt stora burgare, vänd burgarna i ströbröd och stek dom i smör ca 4min per sida.

Rosta brödskivorna i en panna, skär klyftor av mangon, skär övriga gönsaker.
Ta en brödskiva, och fördela grönsakerna på den, lägg på en burgare och toppa med mango och en brödskiva till på toppen, ät med limeaiolin nedan!


Limeaiolin:

1 äggula
1 dl rapsolja
1 lime
1-2 vitlöksklyftor

Vispa ihop äggulan med oljan (i en tunn stråle) riv skalet av limen och pressa ur saften, tillsätt det till majonäsen pressa i vitlök efter smak.
Salta och peppra



Receptet vi utgått från hittar du här

//Mattias

1 kommentar:

  1. Laxburgare är så himla enkelt att göra och så gott att käka. Limeaiolin låter smaskig.

    SvaraRadera