En gammal favorit som vi gjort många gånger tidigare är denna Älg- eller Viltwok.
Om man har möjlighet att förbereda potatismoset hemma är denna rätt perfekt att tillaga utomhus på en muurikka en härlig vårvinterdag!
Men denna gång gjorde vi den hemma på spisen!
Så här gör vi:
400 gr Älg eller Viltskav
1/2 huvud Vitkål
2 Rödlök
3 dl Lingonsylt
1 tsk Sambal Oelek
Persilja
Garam Masala
2 kg potatis
Smör
Mjölk
Koka potatis och gör potatismos.
Bryn skaven i en stekpanna, salta och peppra lätt.
Strimla vitkålen och skär löken i klyftor och bryn det tillsammans med köttet i ca 10 min, krydda med Garam Masala efter smak (ska vara ganska mycket smak), Tillsätt eventuellt lite vatten för att få kålen att mjukna lite snabbare.
Tag lingonsylten och blanda det med 1-2 tsk Sambal Oelek, hackad persilja och 1/2-1 msk Garam Masala, Smaka av med lite salt eller mer Garam Masala.
Servera Woken med potatismoset och chililingonen!
I orginalreceptet skulle det vara äppleklyftor, men det glömde jag.. :)
/Mattias
Så gott det låter med mos till! Älskar skav!
SvaraRaderaja, det var jätte gott! Så det tycker jag att du ska ta och göra. Älgwoken ser super ut!=)
SvaraRadera