Visst är det gott med grillad mat!
I lördags var jag så sugen på grillat, så då var det dags för årets grillpremiär!
Tyvärr hade vi slut på grillkol, och konstigt nog hade dom ingen kol på affären heller (dom sa något om att det inte var säsong för det?) Så vi fick elda med ved först i grillen tills det vart bra glödbädd.
Vi gjorde grillspett av Älginnanlår, med potatisgratäng och choronsås, och det vart riktigt gott!
Är Ni som oss och grillar året om, eller hör det bara sommaren till?
Recept på Choronsås:
250 gr Smör
2 schalottenlökar
1 msk dragon
Nägra vitpepparkorn
1/4 dl Rödvinsvinäger
1/2 dl Vatten
3 Äggulor
1 msk Hackad persilja
1 msk Tomatpuré
Salt & Peppar
Smält smöret och håll det ljummet. Hacka löken och lägg det i en kastrull tillsammans med dragonen, vinägern, vattnet och pepparkornen, koka tills hälften av vätskan återstår.
Sila av vätskan ner i en kastrull och vispa i äggulorna, ställ i vattenbad och vispa under tiden du tillsätter smöret i tunn stråle. Tag bort från vattenbadet när såsen har lagom konsistens.
Tillsätt sedan tomatpuré och hackad persilja och eventuellt lite mer dragon.
Smaka av med salt och peppar samt eventuellt cayennepeppar.
/Mattias
I lördags var jag så sugen på grillat, så då var det dags för årets grillpremiär!
Tyvärr hade vi slut på grillkol, och konstigt nog hade dom ingen kol på affären heller (dom sa något om att det inte var säsong för det?) Så vi fick elda med ved först i grillen tills det vart bra glödbädd.
Vi gjorde grillspett av Älginnanlår, med potatisgratäng och choronsås, och det vart riktigt gott!
Är Ni som oss och grillar året om, eller hör det bara sommaren till?
Recept på Choronsås:
250 gr Smör
2 schalottenlökar
1 msk dragon
Nägra vitpepparkorn
1/4 dl Rödvinsvinäger
1/2 dl Vatten
3 Äggulor
1 msk Hackad persilja
1 msk Tomatpuré
Salt & Peppar
Smält smöret och håll det ljummet. Hacka löken och lägg det i en kastrull tillsammans med dragonen, vinägern, vattnet och pepparkornen, koka tills hälften av vätskan återstår.
Sila av vätskan ner i en kastrull och vispa i äggulorna, ställ i vattenbad och vispa under tiden du tillsätter smöret i tunn stråle. Tag bort från vattenbadet när såsen har lagom konsistens.
Tillsätt sedan tomatpuré och hackad persilja och eventuellt lite mer dragon.
Smaka av med salt och peppar samt eventuellt cayennepeppar.
/Mattias
Vaddå inte grillsäsong, vad är det för trams! Klart man kan grilla året om. Nu bor ju vi i lägenhet så att grilla innebär för vår del att slänga köttet på en elgrill i köket och det gör vi året om! Men det var faktiskt länge sen nu.
SvaraRaderaMäää, inga grillkol..,otroooooligt:(
SvaraRaderaHär grillar vi året om, men nu var det ett bra tag sedan..... Och kol det köper vi på ICA:n:))
Det lutar åt en grillmiddag till helgen.
Må så gott!
Vi grillar året om. Har dock inte tuttat på i år ännu. Men det är nästan ännu godare så här års när man inte äter grillat lika ofta som på sommaren. Älginnalår... Mums!
SvaraRadera