Följ min blogg med bloglovin

tisdag 11 januari 2011

Fänkålsstekt lax

Idag gjorde Mattias en jättegod fiskmiddag!


Fänkålsstekt lax med grape- och fetaostsallad

4 pers

2 blodgrape
olivolja
salt och peppar
100 g fetaost
500 g laxfilé
3 msk hela, grovstötta fånkålsfrön
blandad sallad

Tillaga moghrabiah enligt förpackningsanvisningarna.

Skala grapefrukten och skär i hinnfria klyftor. Ta till vara på saften och vispa ihop med 1 msk olja och krydda med salt och peppar. Smula osten grovt.

Klappa in laxbitarna med olja och vänd i fänkålsfröna. Krydda med salt och peppar.
Stek laxen i en stekpanna.

Häll vinägretten över moghrabiah. Vänd ner ost, grapefrukt och sallad. Servera med laxen.


Fänkål och lax har jag aldrig ätit förut, men det var verkligen en lyckad kombination! Hela rätten kändes väldigt fräsch och god.

Enligt receptet från AoM som vi inspirerades av (där använde de matvete) passade det bra att servera matyoughurt till, men den glömdes bort hos oss och användes till en apelsinsmoothie nu ikväll istället!

/Åsa







5 kommentarer:

  1. Berätta... jag sitter här som ett levande frågetecken. Vad är moghrabiah??? Har aldrig någonsin hört talas om det.

    SvaraRadera
  2. Här hittar du moghrabia, Karin: http://www.ica.se/Recept-Mat/Mat-A-O/M/Moghrabiah/

    SvaraRadera
  3. Mmm....det såg gott ut! Älskar moghrabi. Har nog en liten skvätt i skåpet som jag får äta upp snart...

    SvaraRadera
  4. Hjälp, vilken god sallad. Moghrabiah har vi provat några gånger men alldeles glömt bort, bra med en påminnelse!

    SvaraRadera