Följ min blogg med bloglovin

fredag 14 januari 2011

Fredagsmys..

Äntligen fredag igen, och alla pratar om fredagsmys...
men vad är fredagsmys egentligen?

Att dom sjunger om fredagsmys på chipsreklamen har väl inte undgått någon.


Wikipedia skriver så här om Fredagsmys:
Fredagsmys är en aktivitet där familj eller vänner samlas på fredagskvällen efter en slutförd arbetsvecka och firar helgen  med lugn samvaro. hämtmat, plockmat, godis, TV-tittande, och ibland alkoholdrycker för de vuxna. Enligt etnologen Charlotte Hagström vid Lunds Universitet är fredagsmyset en modern rit.
Fredagsmyset kan också hindra stress.

Vad är fredagsmys för Er?
Vad äter Ni?

Trevlig helg!

/Mattias

5 kommentarer:

 1. Hos oss blir det inte alltid fredagsmys eftersom jag ibland jobbar. Men för småfolket står det alltid popcorn på menyn efter middagen. Gud både den som inte poppar några popcorn ;-) Annars tycker jag inte om att någon stående meny, som en del har tacos.
  Trevlig helg.

  SvaraRadera
 2. Jag har tre barn i åldrarna 25-32, vi har alltid haft fredagsmys. När barnen bodde hemma blev de mys på deras villkor. Nu är de oftast jag, mannen, hund och kattor som fredagsmyser. Då blir det blir oftast nått gott att äta och dricka, musik, på spåret eller nått sällskapsspel. Vad vi äter beror helt på orken, kanske något gott grillat, sushi eller endast en flaska amarone o parmesam med lite balsamico på...
  Umgänge och gott i magen är det som gäller:)
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. Den där förbenade fredagsmyslåten... får man den på huvudet så är det kört, den bara snurrar på i evigheter... Gårdagens mys blev i familjens tecken hos oss iaf, Ankis far bjöd på Kalvstek hemma hos oss. Till det blev det lite rött i glasen och sen en smarrig efterrätt till kaffet. Annars är det väldigt olika vad som slinker ner på fredagskvällen, vi har inte heller någon speciell fredagsrätt. Men i glasen är det oftast rött som hälls...
  Ha en härlig helg!

  SvaraRadera
 4. Fredagsmys reklamen är ju nästan lika bra som ICA!

  SvaraRadera
 5. vi har heller inte något fredagsmys (så har vi ju inte heller några barn) såvida vi inte har gäster av något slag. då brukar vi fira till det med lite champagne och god mat, men det är å andra sidan inget vi inte skulle kunna göra närsomhelst (i alla fall god-mat-delen, kanske inte champagnen) :=)

  SvaraRadera